Triathlon Leidschendam

In 2018 niet bijzonder veel gesport. Vooral weinig gefietst. Zou meedoen aan de kwart triathlon in Huizen, maar me op het laatst afgemeld wegens ver te zoeken vorm en zin. Uiteindelijk wel ingeschreven voor de korte afstand van de jaarlijkse triathlon bij mij om de hoek.

Zwemmen bij de Sluisjes midden in het dorp, fietsen rond de vogelplas en lopen door het dorp. Veel publiek en dat maakte het tot een leuk, sfeervol dorpsevenement.

Het zwemmen ging goed. Dat wil zeggen totdat ik de kant op moest. Toen ik de kant op wilde, stortte de zorgvuldig door de organisatie opgebouwde trap in. Er stonden iets te veel grote mannen tegelijk op de trap ben ik bang. Ik wachtte tot ik erop kon ,want zonder trap was het niet te doen. Ook met hulp van vrijwilligers lukte het me niet om me op de kant te hijsen. Werd een beetje moedeloos en dacht aan opgeven. Uiteindelijk links naar een boot gezwommen en via de boot de kant op gekomen. Maar ja, doordat ik toch een paar minuten verloor, was de motivatie even goed weg.

Wissels had ik deze keer nota bene goed voorbereid. Geoefend op het zwempak uittrekken tijdens het lopen en alles goed klaar gelegd. Bij het fietsen was ik nog goed sjaggerijnig en was het lastig mijn ritme te vinden. Ook op de tweede wissel had ik geoefend en met o.a. elastieken veters gingen de loopschoenen binnen een paar seconden aan. Wisseltijd van een minuut, een record ! Het lopen ging eigenlijk weer het beste van de drie en met 5 min/km dik tevreden. Met een hoop aanmoedigingen langs de kant, een leuke binnenkomst. Nou nog een triathlon waar én alle onderdelen én alle wissels goed lopen.