Triathlon Leiderdorp

Begin dit jaar na 20 jaar het hardlopen weer eens voorzichtig opgepakt met een beginnersgroepje vanaf SV Leidschenveen. Het ging steeds beter en in Juni maar eens meegedaan aan een 5 km loopje bij AV Sparta. Ging erg goed en met een tijd van 20:56 zelfs niet heel veel langzamer dan 20 jaar geleden. Als fietser ga je dan voorzichtig aan een triathlon denken. Maar ja, dat zwemmen he.

Een 10-rittenkaart gekocht bij het 50 meter Hofbad dat om de hoek zit en eens kijken hoe dat gaat. Hmmm 10 baantjes schoolslag was niet zo’n probleem maar echt hard gaat het niet. Borstcrawl lukt een baantje, dus snel besloten om het voorlopig maar even bij schoolslag te laten. Dan maar als laatste het water uit.

De stoute schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor de “sprintafstand” in Leiderdorp: 750 meter zwemmen, 23 km fietsen en 5 km lopen.

Het was erg leuk om te doen! Sowieso erg goed georganiseerd evenement. Sporters onder elkaar zijn relaxt, de sfeer is goed.

Als een van de weinigen zonder speciaal zwempak het water in. Brrrrr, koud. Zoals verwacht ging het zwemmen niet snel maar beter dan gedacht. Toch liet ik nog genoeg andere zwemmers achter me. Daarna fietsen. Dat viel vies tegen. Ik haalde er wel veel in maar had verwacht veel harder te gaan. Beetje onderschat dat dit na het zwemmen toch andere koek is. Ook niet heel veel gefietst de laatste tijd eigenlijk nu ik er zo over nadenk.

Na het fietsen lopen. Het duurt even voordat je lekker loopt, maar het viel me niet tegen. Bij los lopen haal ik ongeveer 4:30 per km en nu na het zwemmen en fietsen 5 min per km. Daar was ik wel tevreden over.

Voor herhaling vatbaar, nog wel een hoop te trainen en verbeteren. Totaal 1:26 en 51e overall vd 137.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *