Tour Transalp 2012

Eind Juni ga ik de Tour Transalp rijden, een cyclosportieve met 7 bergetappes. Een cyclosportieve is een wedstrijd die voor alle niveau’s toegankelijk is. Voor de winst gaan topamateurs die soms bij de profs ook niet zouden misstaan. Achterin gaat het om het uitrijden of de onderlinge strijd tussen vrienden. De Transalp rijd je als team van 2. Ik rijd hem samen met Gerjan Olsder. Naast ons gaan er nog 4 andere CTWT-teams mee.

De start is in zuid Duitsland, in Mittenwald. De finish is in Arco aan het Garda meer. Beklommen worden onder meer de Kuhtai en de Timmelsjoch uit de Oetztaler Radmarathon, de Sella en de Fedaia in de Dolomieten, de Wurzjoch en de Monte Grappa. In totaal gaat het om 19.000 hoogtemeters en 800 kilometer.

Er zal de komende tijd dus veel, heel veel getraind moeten worden. Tot en met februari veel rustige duurtrainingen en als het echt slecht weer is in de sportschool. In maart en april gaan er wat toertochten gereden worden, liefst met wat klimwerk. Mei wordt dan echt intensief en in Juni voor de tocht juist weer wat gas terug nemen om uitgerust aan de start te staan. Tussendoor pak ik ook mijn tijdritten mee zodat ik genoeg afwisseling en intensieve prikkels heb.