Oriëntatielopen

Naast fietsen, hardlopen en af en toe een triathlon, doe ik graag aan oriëntatielopen. Een heerlijke manier om in de meest prachtige omgevingen bezig te zijn. Je loopt hard met kaart en kompas. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk een aantal posten aandoet in de goede volgorde. Daarvoor heb je naast de kaart waarop de posten staan een elektronisch apparaatje dat registreert of en wanneer je bij de posten bent. Soms is het pad volgen sneller, soms een doorsteek dwars door bos of ruig terrein. Je loopt vaak in prachtige natuurgebieden, militaire gebieden, maar bij een City-OL ook dwars door de stad.

Ik ben met de sport in aanraking gekomen op de middelbare school in Drenthe. Tot en met mijn studententijd liep ik af en toe een wedstrijdje. Maar ook toen al moest je daarvoor heel wat kilometers reizen en was het lastig dit vol te houden. Op zich kun je in het seizoen bijna iedere week wel ergens lopen, maar de wedstrijden zijn wel verspreid over het hele land.

In 2017 ben ik er weer mee begonnen toe ik me met Marco voorbereidde op de European Company Games in Gent. Daar was het een van de onderdelen en het leek me leuk om naast het wielrennen (tijdrit) ook aan een tweede onderdeel mee te doen. Ik kreeg de smaak weer aardig te pakken en in 2018 heb ik met de hele nationale competitie meegedaan. Uiteindelijk werd ik tweede in mijn leeftijdscategorie, maar eerlijkheidshalve zegt dat meer over het aantal deelnemers dan over mijn kwaliteiten.

Leuk was dat we bij de afsluitende wedstrijd van de competitie en tevens de jaarlijks terugkerende interclubwedstrijd als club de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *