Oriëntatieloop ‘t Zand gefilmd!

De GoPro al een aantal malen gebruikt bij het fietsen, maar nog nooit tijdens het lopen. Je wordt mogelijk wat zeeziek van de bewegingen, maar al met al is het hoop ik toch gelukt om een mooie indruk te geven van het oriënteren.

De wedstrijd vond plaats in Alphen, Noord-Brabant op kaart ‘t Zand en werd georganiseerd door vereniging Olifant. Ik liep route 1, de langste route van 8 kilometer hemelsbreed. In de praktijk loop je dan (als je niet hele grote fouten maakt) 9 a 10 kilometer.

Het mooie weer deed de rest. Helaas liep ik vrij slecht, maakte veel fouten. Bij de start misschien wel doordat ik met het cameraatje bezig was. Het duurde wat langer voordat ik de kaart goed onder controle had naar post 1, maar op zich ging die nog redelijk. Naar post 2 maakte ik zoveel fouten als je eigenlijk niet eens in een hele loop mag maken. Begon met de verkeerde kant op te lopen, later zag ik op de kaart post 12 voor post 2 aan en liep uiteindelijk ook nog wat te ver door. Ik werd dan ook al snel ingehaald door mannen die na mij gestart waren. Alle blunders heb ik uiteraard vakkundig buiten de montage gelaten. Na post 2 ging het wel iets beter, maar ook bij post 13 zat ik helemaal verkeerd waardoor ik echt veel rijd verloor.

De batterij van de GoPro hield het (mede door mijn getreuzel) niet de hele wedstrijd vol. Een volgende keer bij een wat kortere loop nog maar eens proberen te filmen. Er zijn ook programmaatjes waarmee je dan op de kaart kan laten zien waar je loopt. Dan wordt het echt interessant, want kun je met andere deelnemers je routekeuzes delen en laten zien hoe goed je route beloopbaar was.