Flitstriathlon Nijkerk

Nou, dat werd een kleine deceptie gisteravond in Nijkerk (1/8). Was leuk evenement, maar ik zat niet lekker in mijn vel (moe, slecht geslapen, einde van de werkdag, etc etc.) waardoor het allemaal niet goed voelde en nergens lekker in mijn ritme kwam. Tijden vielen me behoorlijk tegen.

Bij aankomst harde wind en besloten disc in de auto te laten. Vooraf het fietsparcours verkend met Marco en ook Michel gesproken. Het fietsparcours bestond uit vele open stukken afgewisseld met bossages waardoor een normaal wiel me een goede beslissing leek. Na inrijden, nummer ophalen en voorouwehoeren me in een wetsuit gehesen dat ik vorige week nog in allerijl besteld had gezien de steeds slechtere weersvoorspellingen. De temperatuur van het water was in een week van 21,5 graden gedaald naar 18 graden. Dat is in combinatie met wind en mogelijk regen best frips. Nou kan ik niet zo best zwemmen (schoolslag geeft me het meeste rust) maar met een pak is schoolslag helemaal geen goed idee. Althans, als je er niet echt goed op getraind hebt. Ik begon met borstcrawl maar daar was ik na 50 meter al klaar mee en ging toen over op schoolslag. Ik dacht dat ik ging zinken en had serieus besloten naar een reddingsbootje te zwemmen. Kappuh met die onzin, waarom doe ik dit? Ik kan toch ook gewoon fietsen zonder die onzin met dat zwemmen vantevoren? Hmm. Na enige tijd vermande ik me en toch maar doorgepeddeld in schoolslag. Dramatische zwemtijd natuurlijk (12:22, ik verloor ruim 4 minuten op Marco en 3 op Michel). Daarna wissel. Nou ja, omkleedpartij. Ik was niet echt lekker nog dus het ging allemaal erg traag. Michel staat tot overmaat van ramp mijn wissel te aanschouwen. Ik zie em denken, wat een geklungel…

Dan op de fiets. Meteen volle tegenwind en daardoor ook daar niet echt in het ritme. Snel ging het allemaal niet. Wel steeds aan het inhalen maar ook dat draagt niet bij aan een goed ritme. Het enige stuk wind mee is draaierig en voor een groot deel over een smal fietspad. Klaag klaag, ik weet het. Relatief deed ik het fietsen nog helemaal niet zo slecht, maar het moet veel harder kunnen en had me er ook meer van voorgesteld (32:05).

De wissel naar het lopen ging wel iets beter. Ook het lopen zelf kon ik in redelijk stabiel tempo zonder problemen doen (24:54). 

Nog een hoop te trainen en te leren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *