Een keer oriëntatielopen?

Op zaterdag 16 november organiseert mijn vereniging OLV Minor een oriëntatieloop die bijzonder geschikt is om het een keer te proberen. Centraal in het land in Soest, in een prachtig gebied met speciale beginnersroutes. Doe je mee?

Houd je van hardlopen, natuur en een beetje extra uitdaging? Nieuwsgierig geworden door mijn strava- of facebookposts? Dit is echt een mooie kans om het een keer te proberen. Voorafgaand aan de loop is er de mogelijkheid tot het volgen van een clinic, maar ik begeleid je natuurlijk ook graag persoonlijk met tips en tricks en houd desnoods je handje vast tot aan de start 🙂 De start is vanaf 13:00 uur. Er zijn “oriëntering runs” van 5 en 7 km. (Kies de eerste keer niet – ik herhaal: niet – voor de moeilijke routes.) Alle details vind je hier. Doe je mee? Stuur me een appje op 06-27074415, dan kunnen we afstemmen en houd ik je op de hoogte!

Het concept is eenvoudig. Bij de start krijg je een kaart waarop staat aangegeven langs welke posten je moet. Verder krijg je een kompas te leen en een apparaatje waarmee je achteraf kan bewijzen dat je langs de posten bent geweest. Dat zijn hemelsbreed afstanden, in de praktijk loop je dus wat meer. Je kiest zelf je snelste route. Dat is soms de kortste (je mag dus van de paden) maar soms ook niet en kies je het pad. Ik leg het je graag uit.

Als je meer wilt lezen over oriënteren, kun je natuurlijk even scrollen door mijn eigen blogposts. Op de site van de oriënteringsloopbond staat een mooi artikel “beginnen met oriënteringslopen”. Maar laat je ook niet teveel van de wijs brengen als het niet duidelijk is, dat wordt het allemaal wel door het te doen.

Lukt het niet de 16e, maar wil je een andere keer meedoen, laat het weten. Op 17 november is ook nog de mogelijkheid om een “oriëntrail” te lopen in de Loonse en Drunense Duinen. Dat zijn wat langere afstanden. Ook door een prachtig gebied, maar je mag hier niet van de paden af en je loopt met een stafkaart in plaats van een speciale oriëntatieloopkaart. Hier vind je een artikel over het “beginnen met oriëntrailen” . Detailinformatie over deze wedstrijd vind je hier . Ook voor deze loop geldt, laat het mij weten via een appje als je mee wilt doen.