Cross Triathlon

De organisatie Runforestrun organiseert met enige regelmaat trails in het noorden van het land. Eén uitzondering daarop, de Runforestrun Cross Triathlon. Dit jaar voor de derde keer. Er is een L, een XL en een XXL versie. De XXL versie leek ons een mooie test zo richting de Ventouxman in September. Ongeveer 90 man aan de start, waaronder Marco, Jaap en ikzelf. In totaal moest er 1,5 km gezwommen worden, 45 km gemountainbiket en 18,7 km hardgelopen op onverhard en geaccidenteerd terrein. Hoewel we alledrie op een ander onderdeel sterk zijn, kwamen we elkaar bij het lopen tegen en eindigden we dicht bij elkaar in de middenmoot. Een mooi evenement in een schitterende omgeving. Het was enorm afzien, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Het zwemmen ging erg slecht. Had best aardig getraind, maar raakte beetje in paniek kort na de start en kon mijn net aangeleerde techniek snel overboord gooien. Dan maar rustig peddelen en in het ritme komen. Dat lukte wel, maar het ging erg langzaam. Kwam als een van de laatsten het water uit. De wissel ook nog vrij relaxed gedaan en op de MTB geklommen na een flesje drinken en wat eten. MTB-en kwam ik veel sneller in het ritme dan bij de triathlons waar je de tijdritfiets op klimt. Ik ben op de MTB niet zo snel als op de weg, maar was toch vrij veel aan het inhalen. Het was een leuk parcours (MTB parcours van Gieten), wat je in totaal drie keer aflegt. Niet heel zwaar, maar wel met wat technische gedeeltes. Ik kon goed door blijven gaan, al had ik het bij het derde rondje wel gehad. Vooral rug en armen hebben het zwaar te verduren als je nonstop 2 uur op hoog tempo op een MTB parcours fietst.

De wissel naar het lopen ging vrij rap. Stramme beentjes bij het begin, maar dat hoort erbij. Ook bij het lopen drie dezelfde ronden. Maar hier toch wel wat pittige verrassingen. Twee echt zware klauterklimmen, wat stukken door mul zand, over water, maar vooral heel veel mooie natuur. Genieten dus! Erg blij dat ik lekker door kon blijven gaan tot het einde. De laatste loopronde was zelfs de snelste. Dat geeft veel vertrouwen voor de Ventoux.

Mooi om een keer zo’n bijzondere triathlon te doen!

1,5 km zwemmen: 0:41
45 km MTB: 2:01 uur
18,7 km trail: 1:52
TOTAAL incl wissels: 4:40:01 (35e / 73 finishers)

foto’s: Zeger Zeilemaker, Tinus Knegt en John Veenstra