CPC afgelast, heerlijke trails als alternatief

De maand februari veel gelopen met het oog op de CPC in Den Haag. Het zou mijn eerste halve marathon worden in mijn nieuwe sportleven. De laatste keer dat ik er één liep, was Egmond-Pier-Egmond in – ik denk – 1994.

Groot was dan ook de teleurstelling toen ik op zondagochtend om 7 uur op mijn telefoon keek. Afgelast. Je leeft er toch echt naar toe, dus ik baalde flink. De reden was een voorspelde storm. Uiteindelijk viel het mee, maar de organisatie (of gemeente?) wilde geen risico nemen met alle bouwwerken, kinderloop en noem maar op. Begrijpelijk.

Als alternatief met een paar loopmaatjes van SVL naar de duinen gegaan voor een heerlijke trail over het strand en door Meijendel. Het werden 17 mooie kilometers. De laatste twee kilometers flink last van mijn voeten , maar conditioneel ging het erg goed. Een week later liep ik nogmaals een flinke afstand, namelijk een oriëntatieloop over de paden van de Posbank. Behalve dat het ondanks de hoogtemeters een dagje flink genieten was, liep ik ook een mooie uitslag (8e). Het trailen gaat me steeds beter af en is erg leuk om te doen.

Meijendel

Eind maart stond het traditionele trainingsweekend van CTWT op het programma. Ik organiseer het al tien jaar en het is iedere keer weer mooi om even alleen maar met fietsen bezig te zijn in een heerlijke omgeving. Het huis stond in de Voerstreek, wat het mogelijk maakt om op vrijdag door Voerstreek te fietsen, op zaterdag door de Eifel, op zondag door de Ardennen en op maandag door Limburg.

In april de draad weer opgepakt met lopen en fietsen, al kwam het fietsen er wat minder van. Next stop: de halve marathon van Leiden op 19 mei. Mooie herinneringen aan de stad waar ik studeerde en in totaal tien jaar woonde. Iedere maand kom ik toch zo aan de 100 loopkilometers en ik wil dat eigenlijk zo volhouden tot september. Het fietsen zal wat meer worden en er moet uiteraard ook nog tijd overblijven om het zwemmen in te passen.