6e etappe en finish: Windischer Höhe

ossiachersee2Het zit erop! Zes mooie dagen afgesloten met een relatief vlakke etappe. 100 kilometer met 1060 hoogtemeters. Tot kilometer 80 een glooiend landschap en aan het einde twee beklimmingen.

Vanmorgen bij het opstaan een schitterend uitzicht over de Ossiacher See vanaf het balkon van ons appartement. Laaghangende wolken die ons vriendelijk aankeken en alweer een mooie dag beloofden. Wat een geluk hebben we met het weer!

Om 9.00 uur start volgens de dagelijkse procedure: krabbeltje zetten voor aanwezigheid (benieuwd vanaf welk deelnemersaantal ze daar mee gaan stoppen) en 20 minuten voor tijd startvak in. Voor ons beiden was dat steeds B, het tweede startvak voor de plekken 91 tm 180 in het algemeen klassement. Een geneutraliseerde fase van ongeveer 12 kilometer en daarna los. Omdat de etappe vrij vlak begon was het meteen volle bak in de drukte knallen. Met hoge snelheid brak het peloton in twee stukken en zat ik in de tweede groep. Helaas snel een vrij grote valpartij waar ik vlak achter zat. Door het gras en proberen weer op snelheid te komen. Een deel kon doorrijden en ik probeerde er een tijdje achteraan. Kwam nog aardig in de buurt maar na een kwartier volle bak kwam ik tot de conclusie dat dit een hopeloze chasse patate was.

Gewacht tot ik ingehaald werd en ik kwam in een klein maar mooi groepje met o.a. de latere winnaar van de categorie 60+. Pffff, hopelijk fiets ik dan ook nog zo hard… Er werd goed samengewerkt. De groep bleef eigenlijk de rest van de rit zo’n beetje bij elkaar.

Bij de bevoorrading was ik wederom de enige die stopte. Om het makkelijk te maken hadden ze deze keer geen flessen water en moest ik mijn bidons vullen met bekertjes water die klaarstonden. Niet echt handig. Wat vooral vervelend was, was dat ik de groep weer moest laten gaan en veel energie nodig had om er naartoe te rijden.

Bij het begin van de klim van de dag, de Vorderberg, moest ik er als eerste van de groep af. Er volgde een steil stuk waar ik niet mee kon met de rappe mannen. Ok, nu had ik geen excuus.

Boven had iemand het wel gezien hoor dat ik voor de derde keer alleen was komen te zitten, want in één van de bergdorpjes waar we doorheen reden kwam van rechts een processie waar ik nog net voorlangs mocht.

Laatste stuk met veel klimwerk weliswaar alleen gefietst maar het voelde goed: achterblijvers uit mijn oude groep in zicht en uiteindelijk ook de finish. Binnen !

Uitslag: vandaag 146e overall en 25e in mijn categorie. In het eindklassement 154e geworden overall en 27e in mijn categorie (45+).

Om 16.00 uur naar de afsluitende prijsuitreiking. Nederlander Jernst Tempelaar behaalde een superresultaat door in het eindklassement 3e te worden. Winnaar werd de Oostenrijker Jacob Schwarz en bij de dames de Duitse Janine Meyer.

Mooi evenement, nu lekker uitrusten, morgen naar huis en dan weekend 🙂

E64_4399 kopie

 

2 reacties op 6e etappe en finish: Windischer Höhe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *