5e etappe: Wintersportrunde

Hohenprofil_WintersportDe vijfde etappe was de mooiste tot dusver. Mooie beklimmingen en vergezichten, geen gekkigheid met steile stukken en fijne lopende afdalingen. In totaal 1410 hoogtemeters en 94 kilometer. Inclusief de terugtocht naar het appartement toch nog zo’n 120 kilometer gefietst vandaag.

Direct na de neutralisatie een klein bultje waar ik met wat gehark bij een grote groep kon blijven waar ook Martijn in zat. Was wel lekker want er volgde een behoorlijk stuk vlak tot aan de voet van de tweede wat serieuzere klim die goed liep. Ook hier kon ik bij veel mannen blijven die ik eerdere dagen had moeten laten gaan. Na de tweede klim van de dag volgde een stuk vals plat waar ik een beetje van groep naar groep reed. De derde klim ging naar Bad Kleinkirchheim. Wat steilere stukken afgewisseld met vals plat. Al met al goed te doen. Na de langste klim van de dag volgde een vlak stuk met de wind van voren. Ik kwam in een groep van een man of 8. Er werd niet hard gereden, maar wel goed samengewerkt. Ik deed mijn kopbeurten maar had even geen zin om me uit te sloven en herstelde zo van de inspanning tot dusver.

De vierde klim was gemiddeld 4% maar zeer onregelmatig. Had hier echt wel wat over voor mijn gevoel. Na deze klim een afdaling vals plat naar beneden. Nog even volle bak tot aan de voet van de finishstraat. 1000 meter omhoog. Lekkah.

Vandaag 151e overall en 27e in mijn categorie. In “der gesamtwertung” weer wat gestegen. 156e nu en 27e in mijn categorie. Dat laatste zal wel zo blijven gezien de onderlinge tijdsverschillen, maar zou leuk zijn in het totaalklassement nog een paar plekjes te stijgen. Morgen laatste etappe !

5 reacties op 5e etappe: Wintersportrunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *