4e etappe: St. Virgil – Fiera di Premiero

image

De vierde etappe was een pittige. Meer dan 150 kilometer en 5 beklimmingen. De meest aansprekende de Giau, maar ook de andere klimmen waren pittig met steile stukken van rond de 15%. Helaas vetrokken we weer in de regen en die hield lang aan tot en met de Giau.  Van de mooie uitzichten viel dan ook weinig te genieten. De eerste klim was de Furkelpass. Erg steil, maar doordat die aan het begin kwam nog wel te doen. De afdaling daarentegen was geen pretje in de regen. Stapvoets naar beneden dan maar. In de afdaling van de tweede klim reed ik lek. Nieuw bandje erin en gaan. Otto zat op dat moment net voor me en en kwam ik later bij de eerste bevoorrading weer tegen. We besloten alles rustig aan te doen vanwege de lengte van de etappe en reden verder samen. De Giau ging goed. Tegen het einde van de klim werd het droog en de afdaling was de weg zelfs aardig opgedroogd. Hierdoor konden we het dalen weer normaal oppakken. Na de Giau een lang stuk vals plat naar beneden. Kolfje naar mijn hand dus en al snel werd het zwaan kleef aan. Vol doorgereden tot de voet van de laatste beklimmingen en dat was wel even lekker. Laatste beklimmingen begonnen de benen wel wat te protesteren. Na ruim 7 uur zat de etappe erop voor ons. 106e vandaag. Minuut of 10 vanaf de eerste 100 in onze categorie dus dat moeten we morgen maar recht gaan zetten. Als de benen willen…

3 reacties op 4e etappe: St. Virgil – Fiera di Premiero

 1. Goed bezig, Ronald! Ik zit nu in San Cassiano, erg nat geregend vandaag op de Valparolo, het was 3 graden in de afdaling. Morgen wordt het mooi weer!

 2. Ik lees geboeid, voel een beetje wat je doormaakt, maar met streep onder beetje.ga moedig door…
  We leven mee ! Tis wel balen dat het weer zo tegen valt, want hier in NL hebben we weinig te klagen…
  Sterkte en succes met de komende drie !
  P

 3. Mijn bewondering voor het stugge en beheerste volhouden !
  Gisteren had ik in CH en het Zuiden van het Zwarte Woud ook veel regen. Vandaag mooi weer en dreigt het zelfs te warm te worden.
  Veel succes vandaag!
  Jan Hendriks.

Reageren is niet mogelijk.