2e etappe: Sölden – Brixen

image

Het was nog even spannend of de etappe van vandaag door zou gaan. Verse sneeuw en temperatuur van 2 graden op de Timmelsjoch (2500 meter hoogte). Maar de wegen waren op tijd sneeuwvrij, dus we gingen van start. Het bleef zelfs de hele etappe droog en dat was eigenlijk wat de etappe hielp een weliswaar zware, maar mooie en bijzondere ervaring te maken. Goed ingepakt gingen we de Timmelsjoch op. Het werd kouder en kouder maar de inspanning zorgde voor voldoende verwarming. Bizarre ervaring om kilometers lang door de vers gevallen sneeuw te fietsen. Af en toe begroet door een koe die het volstrekt normaal vindt dat 1200 malloten met deze temperatuur gaan fietsen. Bovenop jasje extra aangedaan en droge lange handschoenen en zo snel mogelijk de afdaling in.

Begin erg rustig aangedaan want hier en daar toch wel wat nat wegdek vh smeltwater. Dalen ging steeds wat beter en na 30 km dalen direct de Jaufen pass. Inmiddels lekker warm dus veel kleren uitgedaan. Klim is niet steil maar met 20 km toch behoorlijk pittig. Kreeg erg veel last van mijn voeten, waarschijnlijk door combinatie vd inspanning en veel te warme voeten met wintersokken en overschoenen. Daardoor nergens in ritme gekomen en langzaam gereden. Ook mindere uitslag als gisteren (119e). Afdaling Jaufen ging wel goed en ook het vals plat naar beneden tot de finish was wel even lekker doorfietsen. Heerlijke aankomst in Brixen met zomerse temperaturen en schitterende ambiance.
image

4 reacties op 2e etappe: Sölden – Brixen

  1. Mooie verhalen Ronald! Pittig hoor. Wordt het daar nog een beetje zomer? Succes weer vandaag!

  2. Altijd weer die storende motards! Wat doen die lui bij jullie?
    Of wordt jullie Transalp ook op de TV uitgezonden?
    Jan Hendriks.

    1. Tja. Ze doen wel goed werk hoor. Zetten de weg af op rotondes e.d. Maar het werd gewoon even te druk. Kon hij ook weinig aan doen.

Reageren is niet mogelijk.