1e etappe: Wimitzbräu Runde

startDe eerste etappe zit erop! Om 9:15 naar de start gereden en rustig de boel een beetje bekeken. Ik mocht starten in startvak A (loting) naast de kleppers. Martijn in startvak C. Niet dat dit veel uitmaakte want in de neutralisatie van 15 kilometer bleken startvak B en C al gemengd te zijn en direct na het startschot zat alles eigenlijk al door elkaar. 280 renners aan het vertrek. Heerlijk fietsweer (20 graden) dus de armstukken en windvanger konden direct uit.

Direct na de neutralisatie begint de eerste klim van de dag, de Zammelsberg. Geen site die em kende dus we moesten het doen met het grove profiel van de organisatie. De klim is zeer onregelmatig met steile kilometers (12%) en relatief vlakke stukken tussendoor. Het ging erg goed, ik kon lekker mee klimmen met de meute. Liet me wel een beetje meeslepen door het hoge tempo, maar ach, we zien wel waar het schip strandt. De afdaling vond ik niet lekker. Slecht wegdek en behoorlijk steil met enkele verraderlijke bochten. Ik moest duidelijk weer wennen aan het dalen. Na de afdaling een stuk vlak waar ik in een mooi groepje zat. De tweede klim van de dag, de Pisweg (geen grap). Door ervaringsdeskundige Herman aangekondigd als een “lekkere loper”. En bedankt. Gewoon boven de 10%. Aan het einde vlakte die wel af maar het hakte er flink in. Dalen ging al wel weer iets beter.

Schitterende omgeving trouwens. Enige nadeel van hier fietsen is dat het wegdek op meerdere plekken niet echt goed is. De route wordt, ondanks de herhalingen dat je je aan de verkeersregels moet houden, fantastisch aangegeven en op alle gevaarlijke punten krijg je dankzij de vele verkeersregelaars vrije doorgang. Erg bijzonder gezien het kleine aantal deelnemers.

finishBij de ravitaillering na 60 km had ik eigenlijk nog weinig trek om iets te eten. Beginnersfout. Toch eten. Ook te weinig gedronken waarschijnlijk want 10 kilometer voor het einde bij een klein klimmetje kreeg ik een  behoorlijke krampaanval. In de berm geprobeerd me wat op te richten maar dat lukt niet. Een motorrijder kwam kijken en ik gaf aan dat ik niks meer te drinken had. Is hij bij een verkeersregelaar wat te drinken gaan halen. Echt fantastisch. Hopelijk kom ik hem nog tegen want de mannen hebben een biertje verdiend. Na het drinken ging het weer en rustig naar de finish uitgebold. Wel wat tijd verloren, maar who cares… Bij de finish in Feldkirchen zat Martijn al wat te staren. Een bakje pasta verorberd en na de eerste sterke verhalen terug naar het appartement in Ossiach (12 km).

186e overall en 29e in mijn categorie (45+). Op naar de eerste helft van het pak. Morgen de vlakke tijdrit van 39 kilometer !

 

 

 

9 reacties op 1e etappe: Wimitzbräu Runde

  1. Oeps shame shame. Mijn geheugen heeft me blijkbaar in de steek gelaten Ronald. Vorig jaar liep die Pisweg bij mij vrij goed, blijkbaar heb ik daardoor die steile passages verdrongen. Mooi verhaal en jullie boffen met het fraaie weer.

    Etappe 3 heb ik echter nog goed in beeld. De eerste klim bestaat uit 3 trappen meen ik die allemaal behoorlijk pittig zijn. En stel de slotklim maar voor als 3 keer de Redoute achter elkaar.

    Maar goed, eerst tijdrijden morgen. Heel veel succes mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *