1e etappe: Mittenwald – Sölden

image

Regen, regen en nog eens regen waren de voorspellingen. Ze klopten! Eerste stuk van de etappe bestond uit een korte klim, een stuk vlak, nog een korte klim en weer een stuk vlak. Dankzij Otto’s lidmaatschap van Team Tour stonden we in het eerste startvak. Niet dat ik er iets te zoeken had qua niveau, maar wel lekker om zonder drukte te kunnen starten. Eerste klim ging goed maar de snelste groepen moest ik laten gaan. Ook Otto klom een stuk beter dan ik dus zocht al snel eigen tempo op. Op de vlakke stukken redelijk rustig aan gedaan om me niet op te blazen. Het tweede klimmetje wer afgesloten met een afdaling van 6 km in de regen. Brrrrr. Ging voor geen meter. Durfde ook niks met dit weer dus langzaam naar beneden.

De enige serieuze klim van vandaag was de Kühtai. Een onregelmatig ding. Stukken van 16% en 14% zag ik voorbij komen. Dan is het flink harken maar verder ging de klim best aardig. Bovenop droge lange handschoenen aan gedaan en dat was geen luxe. Koude natte afdaling van 17 km en die ging minder slecht dan de vorige. Tijdens het laatste vlakke stuk kwam ik Otto weer tegen die na een schuiver in een haarspeldbocht wat vetrouwen was kwijtgeraakt. Laatste stuk trok Otto op de korte klimmetjes weer flink door. Na 4 uur en 3 kwartier kwamen we binnen in sölden. 90e bij de Masters. Ongeveer halverwege het pak. Snel onder de warme douche, fiets poetsen, eten en voetbal kijken.

4 reacties op 1e etappe: Mittenwald – Sölden

 1. Petje af hoor. Het weer heb je niet i de hand. Doe maar voorzichtig. Het is nog een hele mooie week in aanloop naar de tour . Mooie opwarmer.

 2. Das pech al die regen. Maar neem geen RISICO’s in de afdaling. Eindigen op de helft van alle deelnemers is een prima prestatie natuurlijk.
  Als Otto te snel is, zoek iemand anders van jouw tempo. Is toch leuker dan alleen fietsen.
  Sterkte bij de volgende etappes.

  PS: ik heb geen illusie dat je je wat aantrekt van mijn goed bedoelde raadgevingen….maar ik kan het altijd proberen, niet waar…
  P

 3. Leuk deze verslagen te lezen. Veel succes vandaag. Hoop dat het weer wat beter wordt. Weet wat het is om door de regen in de bergen te moeten fietsen, is niet echt lekker. Mooie prestatie in deze eerste etappe. En jij wordt alleen maar sterker, ik zie jullie nog wel wat plaatsjes omhoog gaan.

  En vooral niet vergeten te genieten.

  Gr. Rob

 4. Ook ik fietste gisteren en vanochtend in Zwitserland in de regen, dus ik weet erover mee te praten. Maar ik zat slechts op 700 meter hoogte, dus de kou was nog te dragen. Het weer wordt hier nu beter. Verder ben ik het geheel eens met de adviezen van de wethouder (die zich geen illusie maakt dat je zijn raadgevingen opvolgt; heb ik deze illusie als vader wel?
  Overigens viel ik niet op de fiets, maar wel in een gladde, natte badkamer: kan ook hard aankomen!)
  Jan Hendriks (vader van Ronald dus).

Reageren is niet mogelijk.